vetvlekken

Velo reclameposter houten wasmachineEen oude vetvlek kunt u verwijderen door het tafellaken of de servet een nacht te weken in soda of Biotex. Daarna in de machine wassen op het programma voor de witte was. Een recente vetvlek verdwijnt door de plek in te wrijven met ossegal gel of -zeep en daarna het tafellaken te wassen.

randen en stipjes

Schilderij met mevrouw en dienstmeisje bij een linnenkast Als linnengoed lang in een kast heeft gelegen ontdekt u er donkere randen en stipjes in.Wanneer u de stukken en paar uur weekt in een badje met een paar schepjes Vanish en af en toe het water even beweegt, zullen ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Goed naspoelen.

rode wijn

Valt er rode wijn op uw witte tafellaken? Leg er dan snel een kletsnatte doek op, zodat de rode kleurstof niet de kans krijgt om in te trekken. Na de maaltijd goed spoelen onder de stromende kraan. Daarna wassen in de machine op het programma voor de witte was.

algemeen

Schilderij met uitbundig gedekte tafel en vrolijke gastenNa het wassen en centrifugeren op een laag toerental, het tafellaken en/of de servetten uit de machine nemen en goed in model trekken. Tafellakens opvouwen en plat neerleggen, bijvoorbeeld boven op de wasmachine. Met de handen de kreukels er goed uitstrijken en laten drogen. Enigszins vochtig strijken, uithangen en laten nadrogen. Linnen nooit in de droogtrommel stoppen!